Om Anna le Dous

Anna le Dous

Jeg er født i 1979 og har medfødt Spinal muskelatrofi (Muskelsvind), hvilket betyder at jeg sidder i elektrisk kørestol og skal have hjælp til alt dag og nat. For at få min dagligdag til at fungere, har jeg 5-6 ansatte som arbejder hos mig på skift.

 

Jeg har min egen virksomhed og er selv arbejdsgiver og arbejdsleder for mine ansatte (BPA-ordning). Pga. mit handicap har jeg altid været meget involveret i frivilligt arbejde, både i Muskelsvind-fonden og andre handicaporganisationer.

 

Jeg har dobbelt statsborgerskab dansk/tysk og har siden jeg var helt lille været i Tyskland flere gange om året. De seneste år er det dog også blevet til fjernere destinationer, da jeg for alvor er blevet grebet af rejselivet. Faktisk har jeg rejst så meget, at jeg i 2010 opfyldte optagelseskravene for at blive medlem af De Berejstes Klub. Her fik jeg i 2012 den ærefulde pris, Egholm prisen, som gives til medlemmer som gør en usædvanlig indsats i forbindelse med rejselivet og som formår at sprede informationer om rejselivet.

Først og

fremmest menneske

Tolv fortællinger om at

leve med muskelsvind

 

I 2011 medvirkede jeg i bogen, der er skrevet af Bodil Jensen og Helene Bagger og udgivet af People's Press

 

Se mit CV her!

Se interview i TV Lorry